Trošarine idu u skraćenu proceduru, zastupnici pljeskom pozdravili rezultat
Bez dovoljne većine
OBJAVA: Četvrtak, 20. travnja 2017. 15:38
IZVOR: Bljesak.info/N1
AUTOR: Z.S.
Trošarine idu u skraćenu proceduru, zastupnici pljeskom pozdravili rezultat
6

Ovo je već drugi put da se ne usvoji prijedlog da se set zakona o trošarinama razmatra po hitnoj proceduri

Set zakona o trošarinama neće se razmatrati u hitnoj proceduri već u skraćenom postupku, odlučeno je danas na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Sa 19 za, 19 protiv i dva suzdržana nije bilo dovoljne većine. Nakon ovakvog glasovanja uslijedio je pljesak u Parlamentu. No, zastupnici su glasovali za skraćenu proceduru sa 21 glas za i 19 protiv.

Ovo je već drugi put da se ne usvoji prijedlog da se set zakona o trošarinama razmatra po hitnoj proceduri. Naime, na prethodnoj sjednici zastupnici nisu prihvatili hitnu proceduru donošenja tih zakonskih rješenja, a potom je zakone razmatralo Vijeće ministara, te ih uputilo u parlamentarnu proceduru.

Set zakona su podržali zastupnici Doma naroda PSBiH na prošloj sjednici.

Još uvijek je neizvjesno kako će zastupnici SDA glasati na ovoj sjednici s obzirom da su na prošloj sjednici svoje 'ne trošarinama' iz SDA rekli Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, Senad Šepić i Salko Sokolović.

Nakon jučerašnjeg sastanka Klub zastupnika SDA Bakir Izetbegović je izjavio kako očekuje podršku sedam ili osam zastupnika SDA.

Komentari (6)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Hercegovac Ero
1. Hercegovac Ero
prije 118 dan.
Seremim se u rezultat
+26
-14
17
BA
Chrome
V O
2. V O
prije 118 dan.
Veliki pozdrav bagri iz HDZ-a koja je glasala ZA. Divan će biti dan kad vas povijest proguta zauvijek. Hrvatska sramota.
+58
-2
1
IE
Chrome
Hercegovac Ero
2.1. Hercegovac Ero
prije 118 dan.
Bravo vole.
+9
-9
15
BA
Chrome
Ante Tomic
3. Ante Tomic
prije 118 dan.
Novi izborni zakon ili da Hrvati imaju Herceg-Bosnu, gdje se ne bi plašili da im drugi neće birati predstavnike... tek tada bi moglo doći do nekih promjena na političkoj sceni! Do tada, primorani smo glasovati za najjaču stranku!   :\   :(
+14
-4
2
BA
Chrome
V O
3.1. V O
prije 118 dan.
Herceg Bosna se neće nikad dogoditi, a da se dogodi bilo bi ti gore nego sad. To što sanjaš o Herceg Bosni dok ti Drug Dragan svrdla dvadeset godina u [cenzura] je suludo. Predstavnici? Pa imaš danas predstavnike i kako te predstavljaju? Nepotizam, UDBA-štvo, lopovluk, korupcija, bahatost, zatucanost i cinizam su im glavne odlike. A ti misliš da će Herceg Bosna vuka presvući u janje. E [cenzura].
+12
-4
0
IE
Chrome
Ante Tomic
3.2. Ante Tomic
prije 117 dan.
Pa jedino Herceg-Bosna i može skinuti Covu i HDZ, ali očigledno je da ti to ne kontaš baš najbolje!
+8
-1
1
BA
Chrome
Učitaj sve odgovore