Više kilograma droge

Trgovina drogama: Od 28 privedenih u RS, 22 osobe po prvi put uhićene

Vijesti / Crna Kronika | 19. 09. 2017. u 13:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) uhitilo je 28 osoba koje se sumnjiče za prodavanje droge, a tijekom pretresa oduzeto je više kilograma marihuane i heroina, oružje, ali i predmeti koji potiču iz krađa.

Načelnik Uprave za ogranizirani i teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić, kazao je da se uhićeni dovode u vezu s trgovinom drogom te da je pretresena 31 lokacija, od toga po jedna u Mrkonjić Gradu i Kozarskoj Dubici, te 29 u Banja Luci.

Ilić je pojasnio da je bilo riječ o veoma dobro organiziranoj kriminalnoj grupi u kojoj se točno znalo tko rukovodi, kako i na koji način prevozi, krije, pakira i prodaje drogu. On je posebno naglasio da 22 osobe koje su uhićene nikada nisu imale probleme sa zakonom i ovo im je prvo uhićenje. Međutim, osobe koje su rukovodile ovom grupom poznate su policiji i ranije su uhićivane.

"Akcije smo pokrenuli u ožujku ove godine i odmah smo krenuli s istraživanjem kako bi utvrdili kako su nabavljali i kako distribuirali drogu. Tijekom ove akcije policija je oduzela veću količinu droge, ali još nije sve završeno", pojasnio je Ilić, prenosi BIRN.

Prema njemu, prilikom pretresa osim droge, policija je pronašla i određenu količinu robe za koju se sumnja da je ranije ukradena, a krađe su počinili pripadnici ove grupe. Ilić je dodao da su osumnjičeni drogu prodavali najviše na području Banja Luke, zatim u Prnjavoru, Mrkonjić Gradu i Kozarskoj Dubici.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je rekao da je pronađeno i oružje. "U pretresima je policija pronašla i određenu količinu oružja, pa će u narednom periodu biti provjereno da li je to oružje korišteno za izvršenje kaznenih djela. Provjerit će se da li se i osumnjičeni mogu povezati s nekim drugim djelima", rekao je Lukač.

Iz policije nisu priopćili imena, niti inicijale privedenih osoba, a pojasnili su da će poslije kriminalističke obrade oni biti predani u nadležnost Okružnog tužiteljstva u Banja Luci, po čijem je nalogu akcija i izvedena.

Kopirati
Drag cursor here to close