Istraga

Tragedija u Italiji: U autobusnoj nesreći najmanje 16 poginulih školaraca

Vijesti / Crna Kronika | 21. 01. 2017. u 07:44 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 16 osoba poginulo je u petak navečer na sjeveru Italije u nesreći mađarskog autobusa koji je prevozio djecu, objavila je u subotu talijanska agencija Agi. Žrtve su uglavnom djeca između 14 i 18 godina.

Deseci osoba ozlijeđeni su i prevezeni u bolnicu nakon što je autobus udario u stup i zapalio se, objavili su talijanski mediji koji citiraju spasilačke službe.

Francuski vozač autobusa mogao bi biti među žrtvama kao i njegova obitelj.

Po listu 'Corriere della Sera', autobus je prevozio pedesetak putnika, a do nesreće je došlo kod izlaza s autoceste kod Verone.Do nesreće je došlo u mjestu San Martino Buonalbergo, blizu Verone.

U trenutku nesreće u autobusu je bilo oko 50 putnika i dva vozača, a radilo se o izletu mađarskih srednjoškolaca koji su se s izleta u Francuskoj vraćali u Mađarsku.

Nesreća se dogodila oko ponoći, te su neki putnici uspjeli izaći iz autobusa, ali se još uvijek ne zna konačan broj žrtava jer se neke osobe vode kao nestale.

Desetak osoba je teže ozlijeđeno, dok je petnaestak osoba smješteno u bolnice s lakšim ozljedama. Uzrok nesreće nije poznat, te se istražuju sve mogućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close