Mostarski dvojac

Tragali za lopovima koji su opljačkali Lovrena, došli do dvojice Mostaraca

Vijesti / Crna Kronika | 21. 09. 2017. u 09:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tragajući za lopovima koji su ljetos provalili u stan Dejana Lovrena, istražitelji su uhitili dvojicu sumnjivaca koje se za sada povezuje s četiri druge krađe i to mahom skupih satova iz domova na elitnim zagrebačkim lokacijama.

Kako je potvrđeno, u ljeto ove godine provalili su u stanove u Mlinovima, Algovićevoj, Rockefellerovoj i Ulici Andrije Buvine te pokrali robu vrijednu gotovo sto tisuća kuna.

Mahom su im na meti bili novac, nakit, odjeća i skupi satovi. Jedan takav skupocjeni sat, švicarske marke Hublot, jedan od lopova imao je na ruci kada je uhićen u ponedjeljak poslijepodne. Njihovo uhićenje odvijalo se pred očima stanara zgrade u Radničkoj cesti.

Kako prenosi Net.hr, riječ je o 33-godišnjem Darku Drinovcu, Mostarcu, koji je privremeno živio u Zagrebu, gdje se očito bavio isključivo provalama. Zbog krađa mu se već sudi u Rijeci, gdje je operirao prije nego što se preselio u Zagreb. Prije šest godina bio je uhićen sa skupinom kradljivaca koji su provaljivali u domove u okolici Verone.

Prema kaznenoj prijavi, sumnja se da je Drinovac 8. lipnja ove godine u Mlinovima provalio u stan 27-godišnjaka i oštetio ga za 35 tisuća kuna. U pitanju je dom poznatog veletrgovca arapskog podrijetla, koji je neko vrijeme bio i počasni konzul u Rijeci.

Kako nadalje navodi Net.hr, Drinovčev kompanjon, također Mostarac, 29-godišnji Slobodan Čabrilo, također već ima podeblji kriminalni dosje, a za njim je na snazi i tjeralica suda iz Širokog Brijega. U BiH je osumnjičen za seriju krađa tijekom 2014. i 2015. godine, kada su mu na meti bile trgovine, kladionice i skladišta.

On je u srpnju i rujnu ove godine provalio u tri stana. U njih je ušao obijajući prozore te krao novac i nakit. Ukupna šteta procijenjena je na nešto više od 60 tisuća kuna.

‘Tijekom kriminalističkog istraživanja pretraženo je više stanova i vozila na različitim lokacijama u Zagrebu, gdje su pronađeni skupocjeni predmeti, novac i nakit, za koje se sumnja da potječu iz drugih kaznenih djela. Zato policijski službenici PU zagrebačke nastavljaju kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili druge žrtve ovog lopovskog dvojca”, potvrđeno je u srijedu iz PU zagrebačke.

Kopirati
Drag cursor here to close