Slagalica

Topić: Sarajevo nema političku širinu i razumijevanje za različitost političkih interesa u BiH

Vijesti / Flash | 17. 02. 2014. u 12:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolumnist i akademski slikar Marin Topić oglasio se priopćenjem za javnost u kojem navodi kako otkazuje gostovanje u emisiji TV1 "Slagalica" zbog toga što, kako navodi, Sarajevo kao sjedište centralnih institucija BiH više nema političku širinu i razumijevanje za različitost političkih interesa u BiH.

- Glavni grad u multinacionalnoj državi mora biti otvoren za pluralizam i demokraciju, mora imati izgrađenu širinu za različite političke i intelektualne stavove, ne smije vršiti pritisak niti koristiti argument sile protiv sile argumenata, i stoga u ovom užarenom vremenu Sarajevo nije dobro mjesto za ozbiljna sučeljavanja različitih političkih i nacionalnih stajališta i intelektualnih promišljanja, već je u funkciji bošnjačkih političkih interesa. U Sarajevu je na snazi sumrak vladavine prava i zakona, koji više ne jamče sigurnost i slobodu za ozbiljne rasprave koje su nategnute do ruba pucanja – navodi se u priopćenju.

Topić ističe kako je svakom, iole inteligentnom, čovjeku vidljivo kako je ovo providan pritisak kroz građanske i socijalne nemire "jeftin bošnjački politički spin koji je u funkciji promjene ustava F BIH i put sve jasnijem unitarizmu Federacije Bosne i Hercegovine".

- Sarajevo trenutačno nije dovoljno zrelo za druge i drugačije, nego se mora ozbiljno o sebi pozabaviti i sebe dovesti u stanje političke tolerancije i poštivanja različitosti dijaloga - istaknuo je, između ostaloga, Topić u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close