Karamatić

Tko je glasovao: Već postoje trošarine od 64 pfeninga i nije napravljen metar autoputa

Vijesti / Flash | 11. 04. 2017. u 11:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nedavno je Vlada Federacije na sebe preuzela kredit od 200 milijuna KM koji je Županija Sarajevska podigla za izgradnju Sarajevske obilaznice. Sada će umjesto žitelja Kantona Sarajevo taj kredit vraćati svi stanovnici Federacije. Sarajlije će sada dignuti novi kredit jer im se može, a isti će vjerojatno kasnije ponovno prebaciti na Federaciju i tako do daljnjeg'', napisao je na Facebooku Mario Karamatić, predsjednik HSS-a i izaslanik u državnom Domu naroda povodom Zakona o akcizama.

Karamatić navodi kako je riječ o zakonu kojim se povećavaju trošarine za 15 pfeninga po litru goriva i koji će uzročno-posljedično dovesti do novoga poskupljenja goriva oko 20 pfeninga.

''Nakon toga će poskupjeti sve ostalo. Navodno bi se sa tih 15 pfeninga trebale praviti autoceste u BiH. Nisam glasao za to prvo jer već postoje trošarine u iznosu od 64 pfeninga po litru i ako sa ta 64 nije napravljen metar autoputa već dvije godine ne vidim kako će ovih dodatnih 15 odjednom pokrenuti cestogradnju'', navodi Karamatić.

Dodao je kako je Vlada Federacije, ''da se nekome stvarno prave ceste'', mogla tih 200 miljuna KM investirati u autoput a tzv. "sarajevski kredit" da vrati onaj tko ga je i podigao, Županija Sarajevska.

Karamatić je priložio pregled glasovanja u Domu naroda ''o novom nametu''.

Kopirati
Drag cursor here to close