Jerlagić

Tko god bude ministar, bit će stručan

Vijesti / Flash | 17. 08. 2015. u 07:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Stranka za BiH se godinama dokazala da je najjača u projektima energetike. Tko god bude ministar iz SBiH bit će stručan i kompetentan'', rekao je za N1 Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH dodavši kako bi ovog tjedna sa SDA trebali definirati jedan čitav resor, ''jer je nemoguće da jedan resor kompletan pripadne samo jednoj stranci".

"Bit će puno odricanja, ali da je stanje dobro nama ne bi trebale reforme. Sindrom Budimira smo imali već u BiH, ali ako Dunović prihvati ulogu kočničara, onda će kočiti i proces reformi u BiH", rekao je Jerlagić.

Glede razgovora i partnerstva koje je dogovoreno sa SDA, Jerlagić je kazao da je u planu da se "otkoči ono što koči BiH nekoliko godina".

"Sa SDA smo razgovarali oko europskog puta i integracija i da se otkoči ovo što koči nekoliko godina. Nema lakih rješenja, ali želimo pobjeći od politikanstva. Želimo ući u Vladu i podržati prvi reformski zakon", istaknuo je.

Povodom spornog Zakona o radu FBiH i reakcija koje je izazvao, Jerlagić je kazao da reformski put nije lagan.

"Bit će još takvih zakona, reforme nisu lagane. Ako želimo reforme i napredak, moramo proći put koji nije nimalo lagan", dodao je.

Na pitanje hoće li on osobno biti ministar u Vladi, Jerlagić je rekao kako se njegova stranka godinama dokazala da je kompetentna i stručna, te da tko god bude ministar iz ove stranke, posao će obaviti dobro.

Kopirati
Drag cursor here to close