tko koga?

Titan brani HNS: Napadaju, a ne nude ništa

Vijesti / Flash | 05. 07. 2016. u 11:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hrvatski narodni sabor nije idealno organiziran, ne funkcionira na idealan način, ali budimo realni, nemojmo svoje neuspjehe u pregovorima pravdati nečim drugim, osim svojim neuspjehom'', navodi Miro Grabovac Titan predsjednik Hrvatske demokratske unije u reagiranju na tekst o neskladu u Hrvatskom narodnom saboru BiH.

''S obzirom da je Hrvatska demokratska unija BiH članica Hrvatskog narodnog sabora, a njen predsjednik član predsjedništva HNS-a, osjećamo se dužni reagirati na neistine koje se iznose  ovih dana, a odnose se na HNS'', navodi Titan kako ''predsjednici pojedinih stranaka, obraćajući se građanima putem medija, optužuju sve i svakoga za loš položaj Hrvata u BiH i ne nude ništa, samo napadaju''.

Naime, predsjednici HDZ-a 1990, HSP-a BiH, HKDU - Hrast, HNL-a, HP - Bloka, HSP H-B i UHSP optužili su proteklog tjedna HNS kako ''unatoč svim polugama vlasti koju obnaša HNS, sastavljenu isključivo od kadrova HDZ-a BiH, niti jedno predizborno obećanje nije ispunjeno''.

Titan navodi kako ne može prihvatiti da se  nezadovoljstvo pokazuje napadajući HNS.

''Na žalost , većina, ne svi, već godinama  slažu se samo u konstataciji da je stanje loše i da je Hrvata u BiH sve manje. Bolje bi bilo, kroz  HNS nastojati zaštititi  ugrožena prava Hrvatskog naroda u BiH,  koja ćemo sve teže zaštititi što više budemo razjedinjeni. Razjedinjenost nam nikako ne odgovara, ujedinjenost kroz HNS nam odgovara neusporedivo više. Dakle, iako slijede  lokalni izbori, iako je svakoj stranci važno dobiti što više glasova,  nikad ne treba osobne interese stavljati ispred interesa cijelog jednog naroda'', navodi se u reagiranju.

Titan, tvrdi kako bi se s navodima iz optužbi jedino mogao složiti da je položaj Hrvata  zaista nepovoljan.

''Ali, uvijek postoji „Ali…“. Stranke koje prozivaju  imale su zastupnike na državnoj ili federalnoj razini, imale su ministre u bivšoj nelegitimnoj 'platformaškoj' vlasti, te su i na taj način, ili neradom i nesposobnošću, ili podržavanjem nelegitimne vlasti i njenih loših poteza, doprinijele srozavanju položaja hrvatskog naroda i obespravljenosti i progonu bivših pripadnika HVO-a. Treba napomenuti da nam slijede lokalni izbori, a vlasti na lokalnoj razini ne rade posao (niti imaju ovlasti) onih na višim razinama.  Birači to znaju i ne treba im bacati prašinu u oči, nego se treba okrenuti pravim problemima i njihovu rješavanju'', navodi predsjednik Hrvatske demokratske unije.

Devedesetka i HSP BiH otvoreno su napali HDZ BiH zbog izigravanja prilikom davanja podrške kandidatima za lokalne izbore te da je HNS u službi HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close