Napustila bolnicu

Timošenko izašla iz bolnice i želi natrag u Ukrajinu

Vijesti / Flash | 19. 03. 2014. u 17:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko napustila je u srijedu bolnicu Charite u Berlinu gdje je bila na liječenju zbog bolova u leđima, i predviđen je njen povratak u Ukrajinu, priopćeno je iz bolnice.

"Julija Timošenko je danas napustila bolnicu Charite", potvrđeno je iz bolnice, te se dodaje da se ona želi danas "vratiti u Kijev".

"Dok je prvo liječenje dovelo do kratkoročnog poboljšanja (njenog zdravstvenog stanja), druga infiltracija je do sada rezultirala drastičnim smanjenjem bolova i poboljšanjem funkcije desne noge", objasnio je glasnogovornik bolnice Charite Uwe Dolderer u priopćenju.

"Dolderer je savjetovao Juliju Timošenko da nastavi s oporavkom u Ukrajini i koristi štake do potpunog oporavka", dodao je on. Julija Timošenko je stigla u Berlin 07. ožujka navečer i bila u bolnici zbog kroničnih bolova u leđima.

Oslobođena 23. veljače, opozicionerka se pojavila isto večer u kolicima na Majdanu, Trgu nezavisnosti u Kijevu.

Odnosi između Timošenko i medicinske ekipe bolnice Charite traju već nekoliko godina. Ekipa liječnika ove ustanove je dobila odobrenje da je pregleda, posebno u travnju 2012. godine, dok je bila u zatvoru u Ukrajini, međutim, Kijev nije nikada prihvatio preporuku da se ona liječi u Njemačkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close