"Ti ih biraš, ti ih pitaš" u Livnu: Moraju se zaustaviti izborne krađe
Komunikacija sa građanima
OBJAVA: Subota, 24. lipnja 2017. 11:30
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Ti ih biraš ti ih pitaš Livno
0

Postoji osnovana sumnja da se ''izborna krađa'' dogodila na prošlim izborima i da bi trebalo sve uraditi kako se to ne bi ponovilo na izborima 2018. godine.

U organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI), u petak je u Livnu održana javna tribina ''Ti ih biraš, ti ih pitaš'', s ciljem omogućavanja neposrednog dijaloga između građana i zastupnika kao izabranih predstavnika s područja Hercegbosanske županije.

Na pitanja građana odgovarali su zastupnici Stipe Barun (HDZ BiH), Jozo Ćosić (HDZ 1990), Josip Perić (Hrvatska nezavisna lista), Jozo Sliško (SDP) i Ivan Milić (HSS Stjepan Radić).

Građani su ukazali na, po njima, ključne probleme i oblasti koje je potrebno u nadolazećem razdoblju unaprijediti, a koje bi doprinijele zaustavljanju negativnog trenda iseljavanja stanovništva iz tog županije, navedeno je iz CCI-a.

Tom prilikom istaknuto je da bi institucije vlasti, prioritetno, trebale raditi na rješavanju problema nezaposlenosti, te zaustavljanju zapošljavanja podobnih u javnu upravu.

Građani su bili zainteresirani za dobivanje informacija o realizaciji Master plana Buško jezero, koji je usvojen prije godinu dana, a čija implementacija bi značajno doprinijela razvoju gospodarstva i turizma ovog kraja.

Ono što su zastupnici u razgovoru s građanima istakli kao problem su ''izborne krađe''.

Prema riječima prisutnih zastupnika, postoji osnovana sumnja da se ''izborna krađa'' dogodila na prošlim izborima i da bi trebalo sve uraditi kako se to ne bi ponovilo na izborima 2018. godine. Kao jedno od rješenja navedeno je uvođenje prozirnih glasačkih kutija, priopćeno je iz CCI-a.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.