Velika Britanija

Theresa May: Noćima ne spavam zbog Brexita

Vijesti / Flash | 27. 11. 2016. u 14:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Velike Britanije Theresa May izjavila je da noćima ne spava, već da ležeći u krevetu razmišlja o "kompleksnim temama" procesa izlaska Velike Britanije iz Europske unije, prenosi Agencija Anadolija.

U izjavi za britanski list "Sunday Times", premijerka May je priznala da je zabrinuta i da stalno razmišlja šta i kako učiniti da bi se proces Brexita uspješno okončao.

"Iako mi to donosi mnogo nesanice, ja sam odlučna da Britaniju izvedem iz Europske unije što je prije moguće. Samo želim da se čim prije uhvatimo posla", kazala je May.

Na upit šta joj je najveći uzrok nesanice u životu, May je kazala da je to trenutak promjene koji se dogodio kada je preuzela dužnost šefice države u tako izazovnom vremenu.

"Radim do kasno u noć. Posao premijera vam i ne daje mnogo vremena za spavanje i bezbrižno izležavanje", kazala je May.

May dalje tvrdi kako želi da pregovore i postupak Brexita okonča na način da Velika Brtanija "dobije maksimum iz toga" i da ostane funkcionalna država sa važnom ulogom na međunarodnoj sceni.

"Uspjeh je moguć i mi ćemo ga i ostvariti, ali radi se o stvarno kompleksnom procesu", zaključila je May.

Britanski birači su referendumom izglasali izlazak iz Europske unije, a službeni postupak tog čina počet će kada vlada te zemlje formalno podnese zahtjev o istupanju i procjene su da bi taj proces trebao trajati dvije godine.

Kopirati
Drag cursor here to close