Moglo je biti i gore

Teroristima nije išlo po planu - Propao im eksploziv, pa upotrijebili kombi

Vijesti / Terorizam | 18. 08. 2017. u 13:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Joaquim Forn, ministar unutarnjih poslova Katalonije izjavio je da teroristički napadi koji su izvršeni u Barceloni i Cambrisu nisu išli prema planovima terorističke ćelije, prenosi CNN. On je rekao da policija vjeruje da su napadi povezani, ali i da su povezani s ranijim incidentom koji se dogodio u srijedu, a o kojem javnost nije znala ništa. Jedna osoba je, naime poginula u kući u Alcanaru, južno od Barcelone.

Katalonski šef policije Jose Lluis Trapero je rekao da je u toj kući pronađen eksploziv, te da vjeruju da je trebao biti upotrijebljen u napadima u Barceloni i Cambrilsu, a možda i na nekim drugim mjestima.

Međutim, nakon što je došlo do eksplozije u kući, teroristi nisu više bili u mogućnosti iskoristiti materijal koji su pripremali. Zbog toga su, po svemu sudeći, odlučili napad izvršiti na ovakav način – udarajući kombijem pješake na najprometnijoj ulici u Španjolskoj.

''Oni su planirali sofisticiranije napade eksplozivom, ali im to nije uspjelo'', rekao je šef policije, prenosi CNN.

Policija još nije utvrdila da li je neki od pet ubijenih napadača, koji su na sebi imali samoubilačke prsluke bez eksploziva, bio i vozač kombija u Barceloni. Nejasno je još uvijek koliko je osoba bilo uključeno u planirane napade.

Kopirati
Drag cursor here to close