kratki razgovor

Tajni sastanak Putina i Trumpa tijekom summita G20

Vijesti / Flash | 19. 07. 2017. u 06:52 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bijela kuća je potvrdila da je američki predsjednik Donald Trump imao još jedan susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tijekom summita G20 ranije ovog mjeseca, a za koji se ranije nije znalo, objavio je CNN.

Putin i Trump su imali službenii susret u Njemačkoj, ali su imali i razgovor tijekom večere koju je priredila njemačka kancelarka Angela Merkel, prenose mediji. Trump se ponovo našao na meti kritika, a on je na društvenim mrežama naveo da se od običnog susreta tijekom večere pravi skandal.

Kako je pojašnjeno, Trump je tijekom večere pričao Putinu i sa njim razgovarao putem ruskog prevodioca. Niko od članova administracije nije prisustvovao niti je poznato o čemu su razgovarali. Bijela kuća je pojasnila da je "komunikacija s drugim dužnosnicima dio dužnosti predsjednika". Oni susret ne nazivaju sastankom, već kratkim razgovorom.

Američki predsjednik i njegova administracija su pod istragom zbog optužbi da se Rusija uplitala u kampanju za američke izbore na kojima je Trump pobijedio Hilary Clinton.

Kopirati
Drag cursor here to close