Slatka tajna

Tajna rasprava o povjerljivom materijalu

Vijesti / Flash | 05. 07. 2017. u 09:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH se po okončanju rasprave o materijalu s oznakom ''povjerljivo'', koji su zastupnici razmatrali bez prisustva javnosti, izjasnio o svim točkama dnevnog reda sjednice koja je prekinuta 14. lipnja, a nastavljena jutros.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, koji je predložio zastupnik Damir Arnaut, je zbog nepostojanja entitetske većine iz RS-a prilikom glasovanja upućen Komisiji Kolegija na usuglašavanje.

Predloženim zakonom se, između ostalog, predviđa da vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila imaju pravo prvenstva nad vozilima pod pratnjom.

Zastupnici nisu prihvatili negativno mišljenje Ustavnopravnog povjerenstva o Prijedlogu zakona o dopuni Izbornog zakona BiH, čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović, te je predloženi zakon vraćen povjerenstvu da ga ponovno razmotri i sačini novo mišljenje.

Podržani su principi Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru, čiji je predlagač Privremena zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu i upućivanje u parlamentarnu proceduru Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru.

Zastupnici su, između ostalog, usvojili Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2016. godine, te Konsolidirani izvještaj o sustavu financijskog upravljanja i kontrole za 2016.

Usvojen je i Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u 2016. godini, kao i Izvještaj o zaštiti osobnih podataka u BiH za 2016. godinu.

Zastupnički dom je imenovao Tatjanu Klječanin-Martić za člana i predsjedavajuću Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture Bosne i Hercegovine iz srpskog naroda.

Zastupnička inicijativa Denisa Bećirovića, kojom bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi Zakon o kinematografiji BiH nije usvojena zbog nedovoljne podrške zastupnika iz RS-a.

Usvojena je poslanička inicijativa Mladena Bosića, kojom se ''zadužuje Regulatorna agencija za komunikacije da Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH dostavi informaciju o rezultatima usklađivanja cijena usluga mobilne telefonije u BiH s cijenama u regiji i Europi, u skladu sa zaključcima usvojenim na 23. sjednici Doma, održanoj 12.1.2016.''.

Između ostalog imenovana je Istražno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje utroška sredstava Izvozno-kreditne agencije BiH i sredstava prikupljenih i namijenjenih gradnji puteva.

Data je suglasnost za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora, te je usvojen materijal s oznakom ''povjerljivo'', čime je okončana ova sjednica.

Odmah po okončanju ove počela je nova sjednica Zastupničkog doma državnog parlamenta.

Kopirati
Drag cursor here to close