Sve je spremno za rat: Rusija odobrava sudare s Amerikom zbog Sirije
Oštar odgovor
OBJAVA: Petak, 7. travnja 2017. 11:10
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Raketa USA Zastava
2

Moskva poziva Vijeće sigurnosti UN da održi hitan sastanak na kojem bi se raspravljalo o raketnom napadu SAD na Siriju

Kao odgovor na američke napade na sirijsku zračnu bazu, Rusija je priopćila da obustavlja sporazum sa SAD-om čija je svrha spriječiti sudare na nebu iznad Sirije, javlja Independent.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju je kazalo da nakon odluke Donalda Trumpa o lansiranju 59 krstarećih raketa na vojni cilj u Siriji, Moskva obustavlja memorandum potpisan sa SAD-om koji sprječava incidente i osigurava sigurnost letenja.

Prema memorandumu, potpisanom nakon što je Rusija započela kampanju zračnih napada u Siriji u rujnu 2015. godine, Rusija i SAD su razmjenjivale informacije o svojim letovima kako bi izbjegle incidente na prenapučenom nebu iznad Sirije gdje Rusija ima nekoliko desetina ratnih aviona i baterija projektila protuzračne obrane.

''Ruska strana suspendirala je Memorandumom o sprječavanju incidenata i osiguravanju letova zrakoplovstva tijekom operacije u Siriji, koji je zaključen sa SAD“, navodi se u priopćenju ruskog Ministarstva kojeg prenosi Sputnik.

Moskva poziva Vijeće sigurnosti UN da održi hitan sastanak na kojem bi se raspravljalo o raketnom napadu SAD na Siriju, navodi se.

''Ni ne potrudivši se da nešto saznaju, SAD su demonstrirale silu, vojno se suprotstavile zemlji koja se bori protiv međunarodnog terorizma“, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako ''ovo nije prvi put da SAD pokazuju ovakav nepromišljen pristup koji samo pogoršava postojeće probleme u svijetu i stvara prijetnju za međunarodnu sigurnost''.

''Samo prisustvo američkih trupa i trupa drugih zemalja u Siriji bez suglasnosti Vlade te zemlje ili odluke Vijeća sigurnosti UN predstavlja grubo, eksplicitno i neopravdano kršenje međunarodnog prava'', ističe se u priopštenju.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova je naglasio da ako se ranije to objašnjavalo ''zadatkom borbe protiv terorizma, sada je u pitanju jasan čin agresije protiv suverene Sirije''.
''Postupci koje su danas poduzele SAD još više narušavaju rusko-američke odnose'', piše u priopćenju te se dodaje kako američka vojna akcija u Siriji predstavlja pokušaj da se skrene pažnja sa situacije u Mosulu koji se nalazi na ivici humanitarne katastrofe.

''Nema sumnje da vojna akcija SAD također predstavlja pokušaj da se skrene pažnja sa situacije u Mosulu, gdje je u akcijama koalicije koju predvode SAD poginulo stotine civila i pojačava se humanitarna katastrofa'', navodi se u priopćenju.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je očigledno ''da je napad američkim krstarećim raketama unaprijed pripremljen''.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Prikaži negativno ocijenjen komentar.
Mark Webber
2. Mark Webber
prije 169 dan.
Toliko miroslave o tebi, posavini i KAO velikom hrvatu. Pročitaj što si napisao pa onda glumi hrvatinu prljoslave.
+0
-1
0
BA
Chrome