Nakon izbora

Šutnja u srebreničkoj SDA

Vijesti / Flash | 20. 10. 2016. u 06:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo objavilo utvrđene rezultate lokalnih izbora održanih 2. listopada u Srebrenici, novi načelnik Mladen Grujičić, koji je bio neovisni kandidat u sklopu koalicije Zajedno za Srebrenicu, izjavio je za Oslobođenje kako već traju određeni pregovori.

''Za većinu u Skupštini opštine se još ne zna, pregovara se sa svima, pa ćemo vidjeti koje je to najbolje rješenje i najbolji interes za sve koji žive u Srebrenici. Pregovore nastavljamo i u sljedećim danima'', rekao je kratko Grujičić.

Prema rezultatima Povjerenstva, koalicija SDA, SBB i SBiH u Skupštini općine Srebrenica imat će sedam mandata, a SNSD pet. Nadalje, SDS, DNS, SDPBiH će imati po dva, a SRS - Srpska u sigurne ruke, PDP i Pokret za preokret po jedan mandat.

Alija Tabaković, koji je osvojio najviše glasova (1.291), ušao je u SO Srebrenica ispred koalicije SDA - SBB - SBiH. Kako je rekao Oslobođenju, rezultati koje je objavilo Središnje izborno povjerenstvo još nisu prihvatljivi ni za kandidata za načelnika Ćamila Durakovića niti za samu SDA.

''Do pravnih procedura koje će pokretati pravni tim gospodina Durakovića i SDA, koja je uložila određene prigovore na regularnost održanih izbora u Srebrenici, nije otvarana nikakva priča kada su u pitanju koalicijski sporazumi. Neke detalje zna predsjednik OO SDA Srebrenica Hamdija Fejzić, koji je opet nezadovoljan svojim statusom. Sramotno je i možda tužno reći da mi nemamo općenito nikakav kontakt s gospodinom Fejzićem'', rekao je Tabaković.

Oslobođenje je kontaktiralo Hamdiju Fejzića, koji nije odgovarao na novinarske pozive.

Na pitanje bi li on mogao biti predsjedavajući SO Srebrenica, Tabaković je kazao lalp još ništa ne treba prejudicirati ''zbog predstojećih tužbi i odluke Apelacijskog suda ako dođe do toga''.

''Ukoliko budu odbijene žalbe pravnih timova i budu potvrđeni provedeni izbori u Srebrenici, onda će rukovodstvo i bošnjačkih stranaka i ljudi koji su zaduženi za javni život Bošnjaka u Srebrenici sjesti i donijeti odluke koje će biti u najboljem interesu svih građana, a prije svega Bošnjaka'', zaključio je Tabaković.

Nositelj liste SDP-a za SO Srebrenica Hakija Meholjić smatra kako nema razloga pregovarati, ''zato što još imaju žalbe, pa ćemo vidjeti šta će biti''.

''Ovo nisu konačni rezultati izbora i još nemamo nikakvog razloga da pregovaramo. Mislim da su se pod vrlo teškim okolnostima, i političkim i sigurnosnim, održavali izbori u Srebrenici'', poručuje Meholjić.

Kopirati
Drag cursor here to close