Za mir i stabilnost

Šukalo: Vi se riješite Bakira, mi ćemo Dodika i mirna Bosna

Vijesti / Flash | 15. 02. 2017. u 21:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adam Šukalo iz stranke Napredna Srpska je u Pressingu na N1 pozvao Bošnjake da se "riješe Bakira", a da će se onda Srbi riješiti Dodika što bi dovelo do mira i stabilnosti u BiH.

Šukalo je kazao da na ovim prostorima nisu popularne teme srpsko-bošnjačkog dijaloga.

"Ovdje nisu popularne teme sprsko-bošnjačkog dijaloga. Ovdje nije popularno što Emir i ja želimo dijalog, bilo bi svima super da se mi svađamo i da ja glumim velikog Srbina, a on Bošnjaka. Vi se riješite Bakira, mi ćemo Dodika i mirna Bosna.

Ne želim da se odreknem identiteta BiH, smatram da je to povijesno moja zemlja. Ako sam Kršćanin kakvim se smatram, ja ne mogu mrziti drugog. Ne mogu razmišljati o prošlosti", smatra Šukalo te dodaje da se narod mora prestati vraćati na priču iz devedesetih i okrenuti budućnosti.

"Događaj dana je danas nenajavljeni sastanak Zvizdić i Vučić. Najava mjeseca je izgradnja autoceste Beograd - Sarajevo. Moramo se okrenuti građanima i njihovim potrebama. Moramo se prestati vraćati na priču iz devedesetih i vraćanje ratnih ožiljaka. Svatko nosi neki, netko manji, netko veći. Moramo se okrenuti budućnosti, to nisu floskule nego konkretne stvari. Bojim se negativnog scenarija, a to je da se zaustavi sav europski put. Mislim da će to voditi u neke nacionalističke priče kao uvertira za naredne izbore", zaključuje gost Pressinga.

Kopirati
Drag cursor here to close