Suđenje za zločine u Dretelju: Optuženi obični vojnik
Medić i ostali
OBJAVA: Petak, 21. travnja 2017. 16:13
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Logor Dretelj iz zraka
1

Marko Vukšić, bivši pripadnik Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), kazao je da je Medić imao dva nadimka, ali da nikada nije čuo da ga neko zove “Poskok”.

Na suđenju za zločine počinjene u logoru Dretelj (općina Čapljina), prvi svjedok Obrane je izjavio da optuženog Ivana Medića iz Ljubuškog poznaje još otprije rata te da nikada nije čuo da ga neko zove po nadimku “Poskok”.

Marko Vukšić, bivši pripadnik Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), kazao je da je Medić imao dva nadimka, ali da nikada nije čuo da ga neko zove “Poskok”, piše BIRN.

“Bio sam u prilici sjediti s njim. Na njegovim dlanovima nikada nisam ništa primjećivao. Nisam ni zagledao. Znam gdje živi u selu Radišići. Logor Dretelj je od sela Radišići udaljen oko 20 kilometara”, ispričao je Vukšić.

Također je rekao da mu je poznato da je Medić iz logora Dretelj prekomandovan u Stolac kod Halila Beše. Dodao je da je optuženi, koliko je njemu poznato, bio obični vojnik koji je išao na bojišta.

Tužiteljstvo BiH je optužilo Medića i Tonću Rajiča da su od 5. svibnja do 17. kolovoza 1992. godine, kao pripadnici HOS-a i Hrvatskog vijeća obrane (HVO), sudjelovali u nezakonitom zatvaranju, nečovječnom postupanju, pljačkanju imovine te prisiljavanju na seksualni odnos civila srpske nacionalnosti u logoru Dretelj.

Drugi svjedok Obrane, Halil Bešo je izjavio da je od početka srpnja do kolovoza 1992. godine bio pripadnik HOS-a te je raspoređen u Stolac kao zapovjednik Vojne policije.

Kazao je da poznaje Medića, ali da ga nije zatekao u Stocu, već je, kako je pojasnio, on došao kasnije.

Bešo se prisjetio kraja 1993. ili početka 1994. godine, kada je zarobljen kao pripadnik Armije Bosne i Hercegovine (ABiH), i tada mu je, prema njegovom iskazu, Medić poslao cigarete.

Odgovarajući na unakrsna pitanja Obrane drugooptuženog, svjedok je rekao da od osoba s prezimenom Rajič poznaje samo Marka, kojeg je opisao kao “ekstremnog”.

Suđenje će se nastaviti 12. svibnja, kada će Tužiteljstvo BiH pročitati iskaz svjedoka “C”.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Svetozar Kecmanovic
prije 117 dan.
Sreca po njega zato nikad netreba biti pravi vojnik vec Obicni.
+10
-0
3
BA
Chrome