Korupcija

Suđenje sutkinji Miletić: Rasprava oko kupovine stana

Vijesti / Flash | 20. 04. 2017. u 14:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju suspendiranoj sutkinji Azri Miletić za korupciju na zahtjev Obrane su preslušani presretnuti razgovori koji su se ticali kupovine stana optužene.

Razgovori su, kako je pojasnila braniteljica Jesenka Rešidović, vođeni između Miletić, članova njene obitelji, uposlenika firme 'Dženex' i Agencije za nekretnine 'Verito' i to nekoliko dana prije uhićenja optužene u veljači 2015. godine.

Rešidović je pojasnila da se ovi dokazi izvode na okolnosti pobijanja tvrdnje Tužiteljstva BiH iz optužnice, gdje je navedeno da do isplate nije došlo jer optužena sporazumno raskida predugovor o kupoprodaji.

"Iz razgovora se, u vrijeme pred raskidanje predugovora vidi da je optužena bila u potrazi za drugim stanom preko agencije 'Verito', pregovara sa sinom, te se dogovara da stan pogleda", navela je braniteljica, objavio je BIRN.

U razgovoru koji je vodila sa osobom koja joj se javila u agenciji 'Verito', Miletić govori da je na 'stranici' vidjela da se stan prodaje. Osoba sa druge strane joj govori da je stan još uvijek 'aktivan', kao i da postoji mogućnost korekcije cijene. Miletić poslije u razgovoru sa članom obitelji govori da se cijena može spustiti.

U narednom razgovoru, osoba koja se predstavila kao Dževad govori Miletić da je spreman da se napravi raskid predugovora i pita na koji način da vrati novac. Miletić poslije poziva agenciju 'Verito' i raspituje se kada može doći pogledati stan, a kasnije joj osoba iz agencije javlja satnicu kada to da učini.

"Čuje se iz razgovora da optužena dogovora da pogleda stan koji nudi 'Verito'. Sa firmom 'Dženeks' je imala predugovor, ali je od tog stana odusatala, jer je našla adekvatniji. Stan je u kolovozu 2015. kupljen i isplaćen sa računa optužene. Nije odustala od stana za koji je imala predugovor zbog navoda iz optužnice, već zbog obiteljskog dogovora", pojasnila je braniteljica.

Na okolnosti pobijanja točke optužnice koja Miletić terete za kršenje zakona kao suca, Obrana je kao dokaz uložila prepisku e-mailovima između optužene i njene suradnice koja je saslušana kao svjedok optužbe. Osim Miletić, nekoliko istih mailova je poslano članovima Apelacionog vijeća Suda BiH kojim je optužena predsjedavala. Obrana je navela da su ti e-mailovi svjedokinji predočavani u sudnici, te je potvrđena njihova autentičnost.

Pored povrede zakona kao suca, optužnica Miletić tereti za primanje dara sa ciljem osiguranja povoljnog ishoda u postupku koji je vođen protiv Rame Brkića, Senada Šabića i Satka Kekića. Brkić i Šabić su optuženi zajedno sa Miletić, ali su nedostupni organima gonjenja.

Tužiteljstvu je naloženo da po kompletiranju akata, Sudu, a i Obrani, dostavi dodatne dokaze u koje namjerava izvesti u nastavku postupku. Obrani je također naloženo da dostavi dokaze replike. Nastavak suđenja je predviđen za 11. svibanj.

Kopirati
Drag cursor here to close