Mostar

Suđenje Puljiću: Uloženi materijalni dokazi, najavljeno saslušanje svjedoka

Vijesti / Flash | 14. 06. 2017. u 14:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku suđenja za zločin počinjen na području Mostara, Obrana Mile Puljića uložila je 37 materijalnih dokaza, za koje nije objašnjavala što želi dokazati, te najavila da će saslušati 23 svjedoka, s tim da broj može biti smanjen, piše Birn.

Tužiteljica Remzija Smailagić je kazala da je kasno dobila materijalne dokaze i da će se o istim izjasniti pismeno do sljedećeg ročišta.

“Časni sude, iako su na popisu 23 osobe, Obrana će sigurno svoje svjedoke još reducirati, tako da ja ne vjerujem da ćemo toijeom dokaznog postupka ispitati više od 12 svjedoka. Moja zamisao je da pozivamo po ročištu dva ili tri svjedoka, tako da nama ne treba više od četiri ročišta”, rekla je Senka Nožica, braniteljica optuženog Puljića.

Puljić je, kao nekadašnji zapovjednik Druge bojne Druge brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO), optužen za zločin protiv čovječnosti počinjen nad bošnjačkim stanovništvom.

Prema optužnici, pripadnici Druge bojne su u svibnju 1993. odveli dvije osobe u nepoznatom pravcu, a njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su 2007. i 2008. godine.

Puljiću su na teret stavljena i nezakonita hapšenja i zatvaranja u logore, kao i upućivanje civila na prisilne radove.

Nastavak suđenja zakazan je za 9. kolovoz.

Kopirati
Drag cursor here to close