Sud nije policijski odbor

Sud: Ništa sporno u izboru Hrvata za ravnatelja policije HNŽ-a

Vijesti / Flash | 12. 01. 2017. u 07:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Mostaru odbio je zahtjev bivšeg ravnatelja policije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Amira Begića za poništenje natječaja te proglašenje nezakonitim imenovanja njegova nasljednika i aktualnog policijskog ravnatelja Ilije Lasića, čime je još jednom potvrdio kako su besmislene i nezakonite višegodišnje opstrukcije bošnjačkih dužnosnika koji drže u blokadi Ministarstvo unutarnjih poslova ove županije, piše Večernji list.

Begić je tužio Vladu i Ministarstvo unutarnjih poslova zbog provođenja procedure izbora policijskog ravnatelja smatrajući kako na tu poziciju treba biti imenovan bošnjački kandidat.

“S obzirom na optužujući dio zahtjeva koji se odnosi na dužnost tužene (Vlada i MUP) da razriješi dužnosti ravnatelja policije Iliju Lasića, Sud smatra da ovaj dio tužbenog zahtjeva u cijelosti neutemeljen iz razloga što je isti preuranjen jer tužitelj (Begić) prethodno nije tražio poništenje odluke Neovisnog odbora o imenovanju ravnatelja policije MUP-a HNŽ-a ... od 29. 9. 2014. godine, u ovom postupku, a propustio je podnijeti prigovor odgovornom javnom službeniku, odnosno postupiti sukladno članku 124. Zakona o policijskim službenicima, žaliti se policijskom odboru”, navodi sutkinja Neri Mišetić u sudskom pravorijeku.

Sud je također odbio u ovome slučaju preuzeti ulogu neovisnog policijskog odbora koji jedini može provesti proceduru izbora policijskog ravnatelja, što je također tražio pravni zastupnik bivšeg ravnatelja Begića ističući kako ovaj postupak nije proveden na zakonit način.

Kopirati
Drag cursor here to close