Bez službenog stava

Stranačka tijela SDA nisu razmatrala promjenu naziva Titove ulice u Sarajevu

Vijesti / Politika | 17. 08. 2017. u 20:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stavovi o promjeni naziva Titove ulice u Sarajevu koje je danas iznio Tarik Dautović su mišljenje pojedinca i ne odražavaju službene stavove Stranke demokratske akcije (SDA), priopćio je Općinski odbor SDA Stari Grad.

U priopćenju se ističe kako nijedno tijelo Stranke nije razmatralo pitanje preimenovanja spomenute ulice.

''Podsjećamo da u aktima na kojima je utemeljeno djelovanje SDA antifašizam zauzima značajno mjesto. Upravo političko djelo i naslijeđe osnivača SDA rahmetli Alije Izetbegovića podrazumijeva poštivanje i stavljanje na zaslužno mjesto svih antifašista'', navodi se u priopćenju OO SDA Stari Grad.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA: Tarik Dautović je iznio osobni stav, to nije stav ni Asocijacije ni SDA

"Pošto me svi pitaju o omladincu Tariku evo i mog stava. Svako je odgovoran za svoje postupke i stavove, Tarik Dautović je dobar momak, čini mi se da je želio ukazati na jednu drugu pojavu u društvu i onda se najednom počeo baviti Titom, možda je to refleks na salvu vrlo neprimjerenih i historijski netačnih komentara o liku i djelu r. Alije Izetbegovića, povodom šetnje omladinaca i prisjećanja na rođenje prvog predsjednika RBIH.

Kako god moje mišljenje je da Titova ulica ima svoje mjesto u Sarajevu i tu neka i ostane iako se ne slažem s mnogo stvari iz režima druga Tita.

Naravno ovdje treba istaći da se radi o stavu pojedinca, a ne AM SDA ili SDA.

Malo sam rezigniran refleksom odbrane spram lika i djela Tita naspram refleksa odbrane spram lika i djela r. Alije Izetbegovića, jer i jedan i drugi su dokazani antifašisti, pa i od strane onih Bošnjaka koji se ne slažu s mnogo stvari iz prethodnog sistema. Ja hoću da vjerujem da nas je Tarik Dautović možda sve htio ovako uzburkati pa i ponukati na razmišljanje jer očigledno je da mnogi imaju duple aršine spram dvojice antifašista", napisao je Salko Zildžić, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH i tako se ogradio od izjave Tarika Dautovića, inače vijećnika u općini Stari Grad Sarajevo, kako će SDA inicirati promjenu naziva Titove ulice u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close