Sarajevo

Stradale u prometu: Obilježeno pola godine od tragične smrti studentica

Vijesti / Flash | 10. 04. 2017. u 11:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti i profesori Filozofskog fakulteta u Sarajevu danas su polaganjem cvijeća na mjestu stradanja odali počast studenticama Selmi Agić i Editi Malkoč koje su prije pola godine tragično preminule u prometnoj nesreći.

Dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu Salih Fočo ukazao je tom prilikom na potrebu podizanja spomenika Selmi i Editi na mjestu njihovog stradanja, upozorivši društvenu zajednicu da se o ljudima mora više brinuti.

''Svaki dan oko 5.000 ljudi dođe u zgradu našeg fakulteta, a ne postoji nijedan podzemni prolaz niti sigurni pristup zgradi'', upozorio je dekan.

Ovim okupljanjem, dodao je, žele dati satisfakciju roditeljima stradalih studentica, ali ne i osuditi bilo koga, jer smatra da organi pravde trebaju raditi svoj posao.

Članica neformalne skupine studentica psihologije Lamija Spahić naglasila je da sjećanje na Editu i Selmu neće biti prekriveno prolaznostima vremena. Također je pozvala sve građane da prisustvuju večerašnjim prosvjedima, kada će doći i obiteljima stradalih djevojaka.

''Večerašnji događaj održavat će naše emocionalno stanje, ali i našu borbu protiv neadekvatnog sustava'', poručila je.

U ulici Zmaja od Bosne 10. listopada prošle godine u večernjim satima, Sanjin Sefić je vozeći automobil 'golf VI' brzinom od 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao. Time je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i kazneno djelo neukazivanja pomoći ozlijeđenoj osobi nakon prometne nesreće.

Suđenje Sefiću je počelo 21. ožujka, a novo ročište je zakazano za 20. travanj. U slučaj su uključene još četiri osobe, a to su njegova sestra Sari Sefić (23), Dino Alić (30), Amar Salihović (25) i Saud Nišić (29).

Kopirati
Drag cursor here to close