Stopama izbjeglica: Mirovni aktivisti krenuli pješice iz Berlina prema Aleppu
#CivilMarchForAleppo
OBJAVA: Ponedjeljak, 26. prosinca 2016. 18:39
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Alepp šetnja berlin
0

Nekoliko stotina mirovnih aktivista započelo je, kako tvrde, mjesecima dugi protestni marš iz Berlina u ratom razorenu Siriju kako bi zatražili okončanje borbi u toj zemlji.

Nekoliko stotina mirovnih aktivista započelo je, kako tvrde, mjesecima dugu prosvjednu šetnju iz Berlina u ratom razorenu Siriju kako bi zatražili okončanje borbi u toj zemlji.

Građansku šetnju za Aleppo pokrenuli su aktivisti noseći bijele zastave s bivšeg berlinskog aerodroma Templehof u ponedjeljak po oblačnom i hladnom vremenu, piše Fena.

Organizatori su priopćili kako očekuju da će sudionici šetnje prelaziti dvadesetak kilometara dnevno i da će im trebati otprilike tri i pol mjeseca da prođu kroz Njemačku, Češku Republiku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Makedoniju, Grčku i Tursku. Neki će pješačiti dio te rute dok će ostali marširati kompletnom rutom.

Oni se nadaju da će se barem domoći turske granice sa Sirijom i eventualno nakon toga krenuti do sirijskog grada Aleppa, nedavnog poprišta teških borbi i velikih ljudskih patnji, prenosi Associated Press.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.