MCP BiH

Što će biti s livanjskih 100.000 KM?

Vijesti / Flash | 13. 04. 2017. u 08:59 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Udruge građana ''Hrvatska žena'' Livno još nitko nije kontaktirao Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine povodom vraćanja 100.000 maraka koje su dobili za projekt ''Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturne baštine''.

''Do ovog trenutka nije nas nitko kontaktirao u vezi s vraćanjem novca'', potvrdila je Dnevnom listu glasnogovornica Ministarstva civilnih poslova BiH  Zorica Rulj.

Radi se o sredstvima Vijeća ministara namijenjenih projektima kulture, a za koja je aplicirala nevjesta zamjenice predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenice predsjednika HDZ-a BiH Borjane Krišto – Tihana Krželj.

Nakon što je Dnevni list objavio da su ponajviše sredstava Vijeća ministara dobile udruge i institucije usko vezane s HDZ-om BiH, a da je među njima i udruga Borjanine nevjeste, koja je ujedno i zastupnica HDZ-a BiH digla se velika bura u javnosti.

Udruga je novac htjela donirati Crkvi, no ona je to odbila.

Zbog negodovanja javnosti livanjski župnik fra Vinko Sičaja je odustao od 100.000 maraka, pa je dobio i pljesak vjernika. Otada je otvoreno pitanje kuda idu spomenuti novci.

''Prema svemu sudeći, UG Hrvatska žena Livno, koja je u međuvremenu promijenila predsjednicu, na računu sada ima novce koje samo može vratiti odakle su došli, jer je župnik odustao od projekta kojim su trebali opravdati sredstva'', piše Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close