Pružanje ruku

'Stapanje' u Odžaku: Devedesetka prešla u HDZ BiH

Vijesti / Flash | 05. 03. 2015. u 10:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ujedinjujemo se u jednu stranku želeći na ovaj način prevladati osobne interese i pokazati da nam je boljitak našeg naroda na prvom mjestu. Dijeljenjem i svađom nitko nije profitirao, samo smo sami sebi nanijeli štetu. Pružamo si ruku u želji da pokažemo da se zajedno može i puno bolje i puno više'', poručili su u potpisanom dokumentu odžački HDZ BiH i HDZ 1990.

Naime, na zajedničkoj sjednici dva Općinska odbora jednoglasno je donesena Odluka o ujedinjenju dva HDZ-a ''pod zajedničkim nazivom OO HDZ BiH Odžak''.

Nakon uvodnog dijela koji je prezentirala predsjednica OO HDZ BiH Nada Ćulap i predsjednik OO HDZ 1990 Ivo Jelušić, otvorena je rasprava u kojoj je sudjelovao veći broj nazočnih, a svi su istaknuli kako je ovaj potez napravljen ''za bolje hrvatsko sutra na području općine Odžak''.

No, iz Općinskog odbora HDZ-a 1990 Odžak tvrde kako je riječ o nezadovoljnim pojedincima koji na taj način iskazuju nezadovoljstvo unutarstranačkim preslagivanjima.

''Određeni dio dosadašnjih struktura pojedinih općinskih organizacija nerado je prihvatio ovaj demokratski proces, koji za određene pojedince znači i neizvjestan rasplet. Tako je dio Općinskog odbora Odžak HDZ-a 1990 odlučio izbjeći volju većine, te potražiti politički spas i uhljebljenje u nekom drugom dresu'', naveo je Povjerenik OO Odžak HDZ 1990, Drago Zečević.

Dodao je kako se OO Odžak HDZ 1990 zahvaljuje dosadašnjim članovima koji su iz „ideoloških“ razloga odlučili angažman nastaviti negdje drugdje.

''Proces unutarstranačke profilacije HDZ-a 1990 je dobio i svoj nastavak, kada je na posljednjem zasjedanju središnjeg odbora ove stranke donesena odluka o unutarstranačkim izborima na općinskim i županijskim razinama. Implementacija takvog procesa je već započela u više općinskih organizacija HDZ-a 1990, poput Ljubuškog, Čapljine, kao i našeg Odžaka'', rekao je Zečević.

S druge strane, predsjednik Županijskog odbora mladeži HDZ-a BiH Posavina i član odžačkog Općinskog odbora HDZ-a BiH, Ivan Tolić, kaže za Bljesak.info kako je Općinski odbor 'devedesetke' izrazio želju da pristupi Općinskom odboru HDZ-a BiH.

''Općinski odbora HDZ-a 1990 pokazao je zrelost i pristupio Općinskog odboru HDZ-a BiH'', rekao je za Bljesak.info Tolić i dodao kako to što HDZ 1990 ima povjerenika Općinskog odbora u Odžaku dovoljno govori za sebe.

Kopirati
Drag cursor here to close