Stambeno zbrinjavanje

Stambene jednice za Hrvate na području Banjalučke biskupije

Vijesti / Flash | 15. 06. 2017. u 13:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš razgovarao je danas s pomoćnim biskupom banjalučkim mons. dr Markom Semrenom o povratku Hrvata i projektima pomoći povratnicima koje Ministarstvo realizira.

Čordaš je rekao da se implementacija Projekta rekonstrukcije stambenog fonda OPEC 2 realizira planiranom dinamikom i da se uskoro očekuje završetak radova, te je Semrena upoznao o aktivnostima koje se provode u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP) i Projekta obnove stambenih jedinica za raseljene osobe u Bosni i Hercegovini (SAF).

Posebno se osvrnuo na broj Hrvata koji će biti zbrinuti kroz ove projekte na prostoru na kojem djeluje Banjalučka biskupija, priopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS-a.

Kako se dodaje, pomoćni biskup Semren je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovih projekata, kojima će biti osigurane stambene jedinice za veliki broj hrvatskih povratnika.

On je ministra upoznao o aktivnostima koje provodi Biskupija, a posebno je skrenuo pozornost na pružanje pomoći Hrvatima koji ne pripadaju kategoriji izbjeglih i povratnika, jer je veliki broj njih starije životne dobi i potrebna im je pomoć.

Semren je rekao da je, uz projekte, potrebno raditi i na zajedništvu među ljudima i kulturi dijaloga.

Kopirati
Drag cursor here to close