Skup podrške

Srđan Mršić Sarajlije naveo da podrže Trumpa

Vijesti / Flash | 23. 10. 2016. u 19:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srđan Mršić, inicijator skupa podrške američkom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu u Istočnom Novom Sarajevu, kaže da je na Facebooku napravio event kao parodiju na skup podrške Hillary Clinton koji je jučer održan u Sarajevu.

"Nije mi jasno da je netko mogao shvatiti ozbiljno da Istočno Sarajevo podržava Trumpa. Mislim zašto? Ne znam zašto ni oni dole podržavaju Hillary i uopšte koliko nas zanimaju izbori u Americi. Koliko nas uopće ima tamo?", pita se Mršić.

Kako kaže, kada bi pravili sličan događaj, odnosno skup podrške Vladimiru Putinu, večeras bi se u Parku Gavrila Principa u Istočnom Novom Sarajevu okupilo 200 do 300 ljudi, piše N1.

"Ovo je bila moja provokacija i onda su mediji to prenijeli. Ja gledam to iz svoje sobe i ne mogu da vjerujem. I onda se '91. i '92. pitamo kako je počeo rat. Moja poruka je ne vjerujte medijima i svemu što vam serviraju", kaže Mršić.

Na večerašnjem skupu u znak podrške Trumpu okupilo se desetak osoba, uglavnom starijih umirovljenika. Kako kaže, umirovljenike je najlakše prevariti.

"Ja bih uveo u zakon da pravo glasa i prisustva na skupovima imaju oni koji znaju rastumačiti 'statističku pogaču'. Njih bi smatrao za pismene. A ovi što znaju da naprave kružić i stave x, ne bih dao da odlučuju o mojoj sudbini", dodao je Mršić.

Kopirati
Drag cursor here to close