Bolja kvaliteta života

Srbijanska Vlada obećala pomoći Srbima u Hercegovini

Vijesti / Flash | 08. 05. 2017. u 15:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je u ponedjeljak u Beogradu s izaslanstvom lokalnih samouprava, udruga građana i Srpske pravoslavne crkve iz Hercegovine te je tom prilikom poučila kako je srbijanska Vlada spremna podržati svoje sunarodnjake.

Oni su zatražili da Vlada Srbije podrži realizaciju projekata koji bi pomogli Srbima u Mostaru i okolici da očuvaju nacionalni identitet i podignu kvalitetu života, priopćeno je iz Ureda potpredsjednica Vlade Srbije.

Izaslanstvo, koje je predvodio paroh mostarski Radivoje Krulj, predočila je potpredsjednici Mihajlović više projekata u kojima bi dobro došla pomoć Vlade Srbije.

Mihajlović je zatražila detalje svih projekata kako bi se vidjelo na koji način Vlada najefikasnije može pomoći.

"Vlada Srbije vodi i uvijek će voditi računa o svojim sunarodnjacima. Želimo podržati sve one projekte koji će Srbima u Hercegovini omogućiti miran suživot s drugim narodima", rekla je Mihajlović.

Gosti su predstavili projekt izgradnje vodovoda u selu Željuša, dogradnju lokalne prometnice i opremanje osnovne škole u Mostaru u kojoj bi se održavala nastava na srpskom jeziku.

Zatražili su pomoć i u obnovi Doma kulture u Mostaru i igrališta za djecu.

U izaslanstvo su bili načelnik općine Nevesinje Milenko Avdalović, potpredsjednik Zajednice srpskih udruženja grada Mostara i načelnik Odjela opće uprave Grada Mostara Predrag Šupljeglav i članica Glavnog odbora "SPKD Prosvjeta" Mostar Sanja Bjelica Šagovnović.

Kopirati
Drag cursor here to close