Završeno saslušanje

Srbija: Pritvor policajcima nakon saslušanja o 'Potočarima'

Vijesti / Flash | 02. 01. 2017. u 19:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu završeno je saslušanje i određen je pritvor dvojici policajaca koji su osumnjičeni za odavanje službene tajne, koja se tiče njihovih aktivnosti prilikom posjete premijera Srbije Aleksandra Vučića Srebrenici u srpnju 2015. godine, kada se dogodio napad na njega.

Sud je odredio pritvor do 30 dana dok se ne saslušaju svjedoci, rekao je za N1 odvjetnik saslušanih.

Predsjednik Sindikata policije "Sloga" Dragan Žebeljan naveo je u priopćenju da su saslušani Vladan Trbović i Milan Dumanović a da je, prema saznanjima odvjentika, predmet proglašen tajnim, što znači da ono o čemu se govorilo prilikom saslušanja ne može biti objavljeno.

Podsjećamo, ranije je sindikat priopćio da je beogradska policija privela bivše pripadnike Službe za opservacije i dokumentiranje MUP-a Srbije Milana Dumanovića i Mladena Trbovića zbog navodnog odavanja službene tajne.

Kako su kazali u Sindikatu, nejasno je o kakvim službenim tajnama se radi s obzirom na to da je Mladenu Trboviću prekinut radni odnos u disciplinskom postupku još prije nekoliko mjeseci, dok Dumanović i dalje radi u PU Pančevo. Prethodno, oni su radili u UKP Odjel za opservaciju i dokumentiranje.

Dumanović i Trbović su u izjavama za Al Jazeeru Balkans 11. listopada naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starješina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. srpnja 2015. godine kada se dogodio napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.

Kopirati
Drag cursor here to close