Ratni zločin

Srbija digla optužnicu za Srebrenicu

Vijesti / Flash | 10. 09. 2015. u 12:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je danas optužnicu protiv osam bivših pripadnika Centra za obuku "Jahorina" iz Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog postojanja opravdane sumnje da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom , javlja Tanjug.

Optuženi se terete da su u hangaru "Kravice" 14. srpnja 1995. godine kada su lišili života više stotina osoba muslimanske nacionalnosti, precizira se u priopćenju tužiteljstva.

Optužnicom su obuhvaćeni Nedeljko Milidargović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinić, Aleksandar Dačević, Bora Miletić, Ivan Petrović, Dragomir Parović i Vidosav Vasić.
Oni se koji se terete da su organizirali i sudjelovali u egzekuciji kao suizvršitelji.

Među žrtvama koje su ubijene u hangaru Kravice je do sada identificirano više od 1.300 civila muslimanske nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama Glogova 1 i 2 i Ravnice, kao i u više sekundarnih grobnica.

Taj predmet je primjer izuzetne regionalne suradnje Tužiteljstva za ratne zločine i Tužiteljstva BiH, napominje se u priopćenju.

Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je danas da optužnica za ratni zločin u Srebrenici pokazuje odnos Srbije prema najvećem ratnom zločinu koji je počinjen u Europi nakon Drugog svjetskog rata i da nijedna žrtva i nijedan ratni zločinac neće biti zaboravljeni, javlja Tanjug.

"Predmet 'Srebrenica - Kravice' je primjer izuzetne regionalne suradnje Tužiteljstva za ratne zločine i Tužiteljstva BiH u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Srbije i policijom u BiH", kazao je Vukčević u izjavi za Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close