Najgore je prošlo

Split je obranjen: Vatra stavljena pod kontrolu, gase se sva požarišta!

Vijesti / Flash | 17. 07. 2017. u 21:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatra koja je poharala Split u ponedjeljak navečer stavljena je pod kontrolu, a vatrogasci, vojska i mještani dežuraju na požarištima.

U gašenju požara sudjelovalo je više od 400 vatrogasaca, a pomagali su im i pripadnici Hrvatske vojske. Zbog jakog vjetra tri kanadera, koja su sudjelovala u gašenju, prestala su letjeti u ponedjeljak predvečer

Glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina izjavio je da je oko 22:30 sati Split obranjen, kako je sve pod nadzorom, a da vatrogasci trebaju još samo ugasiti požar na predjelu Mejaša, što će uskoro biti i učinjeno.

Ravnatelj Crvenog križa grada Splita Tomislav Gojo za Hinu je, prije nego li je Split obranjen od vatre, potvrdio kako je u Spaladium Areni u Lori pripremljeno 200 kreveta, pokrivača, hrane i vode za prihvat lakše ozlijeđenih gasitelja kao i za moguću evakuaciju ugroženog stanovništva.

"Zvao me je ravnatelj županijske Hitne pomoći i tražio da osiguram mjesta za lakše ozlijeđene vatrogasce koji su nastradali u požaru, te zatražili liječničku pomoć. Isto tako smo morali osigurati i mjesta za eventualnu evakuaciju stanovništva sa ugroženih dijelova požarišta. To je prihvatni centar u kojem možemo smjestiti 200 ljudi", rekao je Gojo.

Predsjednik vatrogasne zajednice Ante Sanader cijeli je dan proveo na kriznim žarištima.

"Gasi se sve polako, iako vjetar stalno okreće, no prognoza je da bura pada pa se nadam da će ujutro biti sve ugašeno. Hvala svima na pomoći, ljudima iz Dubrovnika, Rijeke, iz Like, a stiže i potpora iz Zagreba", kazao je Sanader, javlja Slobodna Dalmacija.

Šef vatrogasaca Dražen Glavina vjeruje da je najgore prošlo.

Građanima je upućen apel da smanje potrošnju vode i struje, spuste rolete, te da radi rasterećenja prometnica ne koriste automobile.

Kopirati
Drag cursor here to close