Republika Srpska

SNSD: Nećemo dozvoliti da manjina upravlja većinom

Vijesti / Politika | 19. 09. 2017. u 12:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor SNSD-a konstatirao je danas da je politička situacija u Republici Srpskoj stabilna, ali i osudio "namjere predstavnika opozicije da po želji svojih nalogodavaca destabiliziraju RS i proces odlučivanja izmjeste iz službenih institucija na ulicu".

Na sjednici u Banja Luci Izvršni odbor SNSD-a je osudio, kako se tvrdi, napade predstavnika opozicije na pripadnike MUPRS-a u Narodnoj skupštini, a koji su obavljali svoju dužnost profesionalno i u skladu sa Zakonom i skupštinskim Poslovnikom.

Izrazili su i punu podršku svim institucijama RS-a, a posebno Ministarstvu unutarnjih poslova koje je, navodi se, i prilikom prošlotjednih događaja u Skupštini dokazalo visoku profesionalnost i punu sposobnost da očuva stabilnost u RS.

''Izvršni odbor SNSD-a smatra da je opozicija pokušajem izazivanja incidenta u Narodnoj skupštini samo još jednom demonstrirala potpunu nemoć i očaj, jer očigledno da nemaju drugi način da privuku pažnju javnosti. SNSD neće dopustiti da manjina upravlja većinom, a na današnjoj sjednici Izvršnog odbora je konstatirano da RS nije politički podijeljeno društvo, jer vladajuća koalicija stabilno upravlja svim republičkim institucijama, a poslije prošlogodišnjih lokalnih izbora, i velikom većinom općina i gradova u RS-u'', navodi se u priopćenju.

Od rukovodstva Željeznica Republike Srpske traže da pod hitno riješi situaciju zbog koje je određeni broj radnika stupio u štrajk, kao i da ga u skladu sa zakonom i važećim propisima okončaju.

Izvršni odbor SNSD-a je danas konstatirao i da svi makroekonomski pokazatelji u RS-u "ukazuju na oporavak i jačanje gospodarstva".

Kopirati
Drag cursor here to close