Fizički napad

Snimatelj Anadolije nakon napada u Beogradu podvrgnut petosatnoj operaciji

Vijesti / Flash | 06. 01. 2017. u 20:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snimatelj agencije Anadolija Nihad Ibrahimkadić je, nakon jučerašnjeg napada u kojem je zadobio teže tjelesne ozljede u predjelu glave, danas na Vojnomedicinskoj akademiji Beograd podvrgnut operativnom zahvatu, javlja Anadolija.

Prema prvim informacijama nakon gotovo petosatnog operativnog zahvata, operacija je bila uspješna iako se radilo o teškim ozljedama u predjelu lica. Stanje pacijenta je stabilno, a oporavak će trajati nešto duže.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija te zemlje Rasim Ljajić boravio je tijekom petka na VMA-u gdje je informiran o stanju Ibrahimkadića čiji je operativni zahvat u to vrijeme bio u tijeku. Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin uputio je danas riječi podrške Ibrahimkadiću, a tijekom dana je informiran o njegovom stanju.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović posjetio je jučer u Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu Ibrahimkadića, a tijekom posjete novinarima je izjavio kako policija istragu vodi u svakom pravcu u cilju što skorijeg pronalaska napadača.

Poruke podrške i želje za skorijim oporavkom snimatelju AA Ibrahimkadiću uputio je jučer i predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije su osudili divljački napad na Ibrahimkadića, snimatelja Anadolije i pozvali policiju da najhitnije otkrije napadače i motive napada.

Napad na snimatelja agencije Anadolija osudila je i predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović i zatražila od vlasti Srbije brzu i učinkovitu istragu, te privođenje počinitelja.

Nihad Ibrahimkadić, snimatelj Anadolije, napadnut je jučer u ranim jutarnjim satima u blizini željezničke stanice u Beogradu. Ibrahimkadić je teško ozlijeđen, a nakon napada pronašli su ga pripadnici žandarmerije i prebacili na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), gdje je danas podvrgnut operativnom zahvatu.

Neidentificirane osobe Ibrahimkadića su napale s leđa, bez ikakvog povoda. Napadači nisu govorili niti su snimatelju odnijeli predmete od vrijednosti. Snimatelj AA je napadnut rano ujutro po povratku iz Bosne i Hercegovine gdje je boravio na novogodišnjem odmoru. Napadači na Ibrahimkadića još uvijek nisu pronađeni. Nihad Ibrahimkadić je u Srbiji kao snimatelj AA angažiran od 2012. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close