Akcija Twins

Službenici SIPA-e uhitili jednu osobu zbog navođenja na prostituciju

Vijesti / Crna Kronika | 13. 04. 2017. u 10:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u nastavku operativne akcije 'Twins 1', u suradnji sa Tužiteljstvom BiH, dana 11.4.2017. godine slobode lišili jednu osobu.

Osoba je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kaznena djela međunarodna trgovina ljudima i međunarodno navođenje na prostituciju. Nakon izvršene kriminalističke obrade nad navednom osobom, policijski službenici SIPA-e nastavljaju dalje aktivnosti po ovom predmetu.

Inače, u studenom prošle godine SIPA je uhitila osam osoba na području Sarajeva, a po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Istovremeno, tada su u okviru te akcije na teritoriju Srbije, Austrije i Njemačke, provedene operativne aktivnosti, gdje su također izvršena uhićenja i pretresi objekata na više lokacija.

U okviru ove akcije osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo 'Organizirani kriminal' u vezi sa kaznenim djelima 'Međunarodna trgovina ljudima', 'Međunarodno navođenje na prostituciju' i 'Pranje novca'.

Uhićeni se sumnjiče se da su duži vremenski period, iskorištavajući težak socijalni položaj, vrbovali više mlađih ženskih osoba sa područja Srbije i BiH, te iste slali u SR Njemačku i R. Austriju da se bave prostitucijom. Djevojke koje su pokušale izaći iz ovog lanca, bile su izložene prijetnjama, psihičkom i fizičkom zlostavljanju.

Organizatori lanca prostitucije, su imali unaprijed razrađen sustav vrbovanja djevojaka i organiziranja njihove eksploatacije, tako što su na određenim internet stranicama, objavljivali oglase, na kojima su nudili pružanje seksualnih usluga.

Kopirati
Drag cursor here to close