Službenici FUP-a uhitili 13 osoba, pronađeno oko pet kg droge
Akcija Treska
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 15:31
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Službenici FUP-a uhitili 13 osoba, pronađeno oko pet kg droge
0

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade.

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, dana 13.9.2017. godine, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo i angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli sa realizacijom operativne akcije 'Treska' na području navedene županije.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode 13 osoba iz Sarajeva incijala M.T. (1991.), E.T. (1995.), V.J.(1989.), V.V. (1991.) M.P. (1989.) E.M. (1980.), F.V. (1978.), A.B. (1983.), S.P. (1978.), E.P. (1974.), A.M. (1997.), D.H. (1995.) i H.B. (1964.).

Osobe lišene slobode se dovode u vezu sa kaznenim djelom 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. KZ FBiH, na način da su u periodu od svibnja 2017. godine intezivno vršili nabavku, te stavljanje u promet opojne droge na području Kantona Sarajevo i šire.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto cca. 2,50 kg. materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu 'Amfetamin', cca. 2,00 kg materije koja asocira na opojnu drogu 'Cannabis Sativa L', određena količina vatrenog oružja, streljiva, jedno putničko motorno vozilo, mobilni telefonski aparati, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu ili potiču iz navedenog kaznenog djela.

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će biti u zakonskom roku predati uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju prilikom realizaciji ove akcije je pružalo Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, navedeno je iz Federalne uprave policije.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.