Livno

Slučaj Andabak i ostali: Dokazi se neće izvoditi ponovo

Vijesti / Flash | 16. 11. 2016. u 10:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokazi tužiteljstva BiH koji su do sada provedeni na suđenju Zdenku Andabaku za zločine počinjene u Livnu neće se izvoditi ponovo, već će se nova Obrana upoznati s njima a suđenje nastaviti po planu, zaključeno je na statusnoj konferenciji.

Sudac Zoran Božić je kazao da je statusna konferencija zakazana kako bi se odlučilo o daljnjem tijeku postupka nakon razrješenja Bajre Čilića, branitelja prvooptuženog Zdenka Andabaka. Čilić je razriješen jer je zastupao Andabaka u razdoblju u kojem je bio suspendiran, prenosi BIRN.

''Dovedeno je u pitanje zakonitost svih provedenih radnji. Suspenzija branitelju Čiliću je trajala od 13. ožujka do 13. rujna i on je opet vraćen u komoru 1. listopada", kazao je Božić.

Dodao je kako je umjesto Čilića prije dvije sedmice za novog branitelja imenovan odvjetnik Esad Fejzagić, koji je kazao da se do sada upoznao sa svim dokazima provedenim u sporno vrijeme Čilićeve suspenzije, ali da mu je potrebno još vremena da pregleda materijalne dokaze i dokaze iz drugog predmeta u kome će također braniti Andabaka.

"Suglasni smo sa do sada provedenim dokazima i nema potrebe da se ponovo izvode. (...) Potrebno mi je još tri tjedna zbog kvalitetne pripreme", kazao je.

Optuženi Andabak, kao i Obrane Muamira Jašarevića i Seda Velagića također su se složile da se dokazi ne izvode ponovo.

Zdenku Andabaku, Muamiru Jašareviću i Seadu Velagiću se sudi za zatvaranje, mučenje i ubistva srpskih civila 1992. godine u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Livnu, dok se u odvojenom predmetu Andabaku sudi i za zločine počinjene 1993.

Vijeće je konstatiralo i da Odbrana treba da počne s pripremanjem plana svojih dokaza.

Suđenje je zakazano za 7. listopada, kada će Tužiteljstvo BiH nastaviti s izvođenjem svojih dokaza.

Kopirati
Drag cursor here to close