Afera Mühlbauer

Skupe osobne: Uhićen Siniša Macan, bivši direktor IDDEEA-e

Vijesti / Flash | 31. 05. 2016. u 07:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Siniša Macan, bivši direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), uhićen je jutros u Banja Luci, objavila je BN televizija.

Macana su, kako se navodi, uhitili pripadnici SIPA-e po nalogu Tužiteljstva BiH.

Inače, Macan se u javnosti spominjao zbog zaključivanja štetnog ugovora u aferi Mühlbauer u kojoj je BiH nanesena višemilijunska šteta koju plaćaju građani kroz izdavanje osobnih dokumenata.

SIPA je priopćila kako je uhitila osobu inicijala S.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

''U okviru ove akcije, policijski službenici SIPA-e pretresaju dva stambena objekta koja koristi osumnjičena osoba s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku'', navodi se u priopćenju.

Radi se, kako je navela ova državna agencija, o aktivnostima u okviru predmeta IDDEEA, koji se odnosi na zloupotrebe prilikom nabavke, isporuke i uspostave sustava za djelimičnu personalizaciju kartica, isporuku opreme i nadogradnju postojeće opreme, kao i isporuku kartica, te kompletni sustav za personalizaciju elektronskih osobnih iskaznica i njegovo održavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close