Sjeverna Koreja ima plutonija za proizvodnju deset nuklearnih bombi
Tvrdi Seul
OBJAVA: Srijeda, 11. siječnja 2017. 12:42
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Sjeverna koreja lansiranje
1

U srijedu je južnokorejsko ministarstvo obrane objavilo da je Sjeverna Koreja krajem 2016., posjedovala vjerojatno 50 kilograma plutonija vojne kvalitete.

Sjeverna Koreja ima dovoljno plutonija za proizvodnju deset nuklearnih bombi, ocijenio je u srijedu Seul, deset dana nakon što je Pyongyang upozorio na neposredan eksperiment s međukontinentalnom raketom.

Brojni stručnjaci misle da bi Sjeverna Koreja, koja je izvela dva nuklearna pokusa i više desetaka raketnih ispaljivanja 2016., trebala udvostručiti napore u 2017. kako bi ostvarila svoj cilj slanja nuklearne bombe na američki kontinentalni teritorij.

Stručnjaci se razilaze u mišljenju o stupnju razvoja sjevernokorejskog znanstvenog programa, ali se slažu da je Pyongyang učinio veliki napredak od dolaska na vlast Kim Jong-Una nakon smrti njegova oca Kim Jong-Ila u prosincu 2011.

U srijedu je južnokorejsko ministarstvo obrane objavilo da je Sjeverna Koreja krajem 2016., posjedovala vjerojatno 50 kilograma plutonija vojne kvalitete, količinu dovoljnu za izradu 10 bombi. Prije osam godina raspolagala je s 40 kilograma.

U dvogodišnjem izvještaju ministarstvo ocjenjuje da Pyongyang ima "znatan" kapacitet proizvodnje oružja korištenjem obogaćenog uranija.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
DOSTA MOSTARAC
1. DOSTA MOSTARAC
prije 254 dan.
Sklonite vise ovog umobolnika iz nasih zivota. Ne znamo ni kako vise i nase podnosimo.
+4
-5
0
BA
Chrome