Krišto

Sjednica bez jednog naroda je najmanje što nam treba

Vijesti / Flash | 16. 02. 2017. u 11:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Održavanje sjednice (Zastupničkog doma) bez legitimnih predstavnika jednog naroda najmanje što treba Bosni i Hercegovini u ovom trenutku'', rekla je zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

Kaže kako je njezin prijedlog bio, zajedno s predsjedateljem Šefikom Džaferovićem, da se današnja sjednica Zastupničkog doma odgodi.

''Nadam se da će se stvoriti pretpostavke i ambijent da normalno radimo i funkcioniramo u interesu naroda i građana BiH'', navela je Krišto.

Ističe kako je suština u tome da ne treba ignorirati volju jednog naroda, bez obzira na to o kome se radi, jesu li to predstavnici bošnjačkog, hrvatskog ili srpskog naroda.

Sjednica Zastupničkog doma državnog parlamenta, koja je trebala biti održana danas, odgođena je za 7. ožujka jer joj od 14 zastupnika iz RS-a nije prisustvovalo njih 13.

Zastupnici stranaka iz RS-a jučer su najavili da neće prisustvovati sjednici Doma nakon što nije prihvaćen zahtjev zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Mladena Bosića da se sjednica zakazana za danas prolongira dok ne bude donesena službena odluka o (ne)pokretanju zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close