Zračni udari

Sirijske vladine snage pokrenule protunapad u Aleppu

Vijesti / Flash | 29. 10. 2016. u 12:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sirijske vladine snage u subotu su pokrenule protunapad uz pomoć zračih udara u pokušaju da preotmu kontrolu nad kvartovima koje su izgubili od pobunjenika dan ranije u sjevernom gradu Aleppu, javili su aktivisti i državni mediji.

Napad je uslijedilo dan nakon što su sirijski pobunjenici pokrenuli široku kopnenu ofanzivu s cljem probijanja tjednima duge opsade istočne polovice drugog po veličini sirijskog grada pod vlašću pobunjenika.

Pobunjenici su bili u prilici da osvoje veće dijelove zapadnog kvarta Assad, gdje su današnje borbe koncentrirane, priopćili su sirijska vojska i promatračka grupa sa sjedištem u Britaniji, Sirijski opservtorij za ljudska prava.

Opservatorij je priopćio da se nova ofanziva sirijskih vojnika i njihovih saveznika odvija uz podršku ruskih i sirijskih zračnih udara. Grupa navodi da se borbe i zračni udari odvijaju većinom na zapadnim i južnim obodima Aleppa.

Zapovjedništvo sirijske vojske priopćilo je da vojnici i njihovi saveznici napadaju pobunjeničke položaje artiljerijskim granatama i raketama, dodajući da se "sve vrste naoružanja" koriste u borbama u kvartu Assad.

Medijski centar Aleppa, aktivistički kolektiv, javio je o zračnim udarima i artiljerijskim napadima u blizini Aleppa.

Sirijski državni mediji javili da su pobunjenici granatirali zapadne kvartove Aleppa pod kontrolom vladinih snaga u subotu ujutru, ranivši najmanje šest ljudi, među kojima i jednu djevojčicu, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close