Ponovno

Sirijska koalicija optužila Rusiju: "Znali su da smo na mjestu koje su bombardirali"

Vijesti / Svijet | 16. 09. 2017. u 22:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna koalicija je u subotu optužila rusko zrakoplovstvo da je u zračnom napadu u Siriji ranila borce Sirijskih demokratskih snaga (SDF), što je Moskva ranije zanijekala.

"Ruske snage su napale cilj istočno od Eufrata blizu Deir Ezora i ranile koalicijske partnerske snage", navela je koalicija u priopćenju. Rusko streljivo je pogodilo mjesto gdje su Rusi znali da se nalaze Sirijske demokratske snage i savjetnici koalicije. Nekoliko boraca SDF-a je ranjeno u napadu, piše Hina.

Koalicija precizira da nijedan vojni savjetnik nije ranjen u tom napadu.

"Dužnosnici koalicije su dostupni, a veza s Rusijom je otvorena od 0 do 24", rekao je zapovjednik koalicije američki general Paul Funk. "Poduzimamo sve što je u našoj moći da se izbjegne nepotrebna eskalacija između snaga koje se bore protiv našeg zajedničkog neprijatelja, organizacije Islamska država", dodaje se u priopćenju.

Ranije su SDF objavile da su ih bombardirali ruski zrakoplovi u pokrajini Deir Ezor, posljednjoj u rukama ISIS-a u Siriji, gdje traju odvojene ofenzive sirijskog režima i SDF-a.

Rusija je to zatim zanijekala. "To nije moguće. Zašto bismo ih bombardirali?", rekao je glasnogovornik Igor Konašenkov u ruskoj vojnoj bazi Hmeimim, na zapadu Sirije.

Kopirati
Drag cursor here to close