Širi se novi požar kod Tučepa, u pomoć stigla i vojska
Makarska rivijera
OBJAVA: Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 12:55
IZVOR: Fena
AUTOR: D.L.
Požar Tučepi
0

Turisti koji su u noći na ponedjeljak na području Tučepa na Makarskoj Rivijeri zbog požara evakuirani iz tri hotela

Na požarište kod Makarske u ponedjeljak je iz kninske vojarne „Kralj Zvonimir“ otišlo 50 pripadnika Oružanih snaga RH iz sastava Protupožarnih Namjenski organiziranih snaga (PP NOS) Hrvatske kopnene vojske (HKoV) OS RH, priopćilo je Ministarstvo obrane RH.

U gašenju požara sudjeluju i četiri Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ PZO) OS RH.

U vojarni „Kralj Zvonimir“ u Kninu u pripravnosti je dodatnih 50 pripadnika OS RH iz sastava Protupožarne eskadrile NOS HKoV-a, koji će se po potrebi uključiti u gašenje požara.

Na terenu je angažirano oko 350 vatrogasaca s Makarskog područja.

Pripadnici Oružanih snaga RH uključeni su u gašenju požara na području Makarskog primorja odlukom hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića, koji dolazi u Makarsku kako bi se upoznao sa situacijom na terenu i razgovarati s predstavnicima DVD Makarska i drugima.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban ranije je u ponedjeljak potvrdio da će se tijekom dana i vojska uključiti u gašenju požara u Tučepima i na Biokovu, o čemu je razgovarao s dopredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem.

Po Bobanovim riječima do sada je na gašenju požara na Bikovu poviše Podgore i u Tučepima sudjelovalo više od 300 vatrogasaca kojima je zbog zamora potrebna smjena te se tijekom dana očekuje dolazak vatrogasaca iz Istre i unutrašnjosti Hrvatske.

Turisti koji su u noći na ponedjeljak na području Tučepa na Makarskoj Rivijeri zbog požara evakuirani iz tri hotela u hotel Alga, jutros su se vratili u svoje hotele ponudivši i pomoć u gašenju požara, doznaje Hina u ponedjeljak od direktora smještaja hotela Bluesun Alga Ive Viskovića.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.