Pretres

SIPA uoči Nove godine pronašla eksploziv i vojnu opremu

Vijesti / Crna Kronika | 04. 01. 2017. u 15:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak (30.12.2016.) su izvršili pretres na jednoj lokaciji u Maglaju.

Poduzimajući pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja i otkrivanja terorističkih prijetnji u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, izvršen je pretres stambenog objekta, zbog postojanja osnova sumnje da je osoba koja ga koristi počinila kazneno djelo 'Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene'.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti: punjenje za protutenkovsku nagaznu minu, dvije ručne bombe, sporogoreći štapin dužine 10 m sa detonatorskom kapislom, detonirajući štapin dužine 1 m, dvije protupješadijske mine 'PPM3' s eksplozivnim punjenjem bez upaljača, jedno eksplozivno punjenje za protupješadijsku minu i 17 metaka kalibra 7.62 mm.

Po okončanju pretresa, osoba koja koristi navedeni objekt privedena je u službene prostorije SIPA-e, radi uzimanja izjave u svojstvu osumnjičene osobe.

''Policijski službenici SIPA-e će nastaviti poduzimati istražne mjere i radnje u cilju dokumentiranja navedenog kaznenog djela'', priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close