SIPA uoči Nove godine pronašla eksploziv i vojnu opremu
Pretres
OBJAVA: Srijeda, 4. siječnja 2017. 16:15
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Eksploziv oružje Maglaj
0

Po okončanju pretresa, osoba koja koristi navedeni objekt privedena je u službene prostorije SIPA-e, radi uzimanja izjave u svojstvu osumnjičene osobe.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak (30.12.2016.) su izvršili pretres na jednoj lokaciji u Maglaju.

Poduzimajući pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja i otkrivanja terorističkih prijetnji u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, izvršen je pretres stambenog objekta, zbog postojanja osnova sumnje da je osoba koja ga koristi počinila kazneno djelo 'Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene'.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti: punjenje za protutenkovsku nagaznu minu, dvije ručne bombe, sporogoreći štapin dužine 10 m sa detonatorskom kapislom, detonirajući štapin dužine 1 m, dvije protupješadijske mine 'PPM3' s eksplozivnim punjenjem bez upaljača, jedno eksplozivno punjenje za protupješadijsku minu i 17 metaka kalibra 7.62 mm.

Po okončanju pretresa, osoba koja koristi navedeni objekt privedena je u službene prostorije SIPA-e, radi uzimanja izjave u svojstvu osumnjičene osobe.

''Policijski službenici SIPA-e će nastaviti poduzimati istražne mjere i radnje u cilju dokumentiranja navedenog kaznenog djela'', priopćeno je iz SIPA-e.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.