akcize

SIPA u Mostaru, Širokom i Sarajevu zaplijenila 320 kg duhana

Vijesti / Crna Kronika | 29. 03. 2017. u 13:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru akcije kodnog naziva 'List 2', koju su jutros započeli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), pronađeno je 320 kilograma rezanog duhana, duhana u listu i korijena.

Akcijom je obuhvaćeno deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile organizirani kriminal, u vezi sa nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, priopćeno je iz SIPA-e.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da su službenici SIPA-e izvršili pretrese na devet lokacija na području Sarajeva, Ilijaša, Kaknja, Širokog Brijega i Mostara. Prodajom navedene količine duhana, utajene su porezne i akcizne obaveze u iznosu višem od 30.000 KM, za koje je oštećen proračun BiH.

Nakon provedenih pretresa bit će odlučeno o daljim aktivnostima, odnosno o pokretanju prijedloga za mjere pritvora ili mjere zabrane prema osumnjičenima.

Pripadnici SIPA-e akciju su proveli u suradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje BiH i uz pomoć MUP-a Zeničko-dobojske županije, Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanske županije i Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close