Uhićen u BiH

SIPA razriješila slučaj ubojstva u Njemačkoj od prije 27 godina

Vijesti / Crna Kronika | 15. 08. 2017. u 10:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzimajući mjere i radnje na dokumentiranju kaznenih djela koja se istražuju u okviru predmeta kodnog naziva 'Lutka', Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ustupila je policijskim organima SR Njemačke podatke o identitetu osobe koja je počinilo kazneno djelo 'Ubojstvo'. Navedeno kazneno djelo počinjeno je 1990. godine na području S.R. Njemačke.

Nakon izvršenih provjera u S.R. Njemačkoj, potvrđen je identitet počinitelja kaznenog djela i rasvijetljeno ubojstvo počinjeno prije 27 godina.

Navedena osoba bila je predmet rada SIPA-e u okviru predmeta 'Lutka'. SIPA je protiv pomenute osobe podnijela Tužiteljstvu BiH izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju zbog kaznenih djela počinjenih na području BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

Istražni tim SIPA-e kodnog naziva 'Lutka' aktivno nastavlja rad s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubojstava, razbojništava, iznuda i drugih teških aznenih djela, te se u narednom periodu očekuju novi rezultati.

Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u S.R. Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj suradnji u najsloženijim predmetima.

Kopirati
Drag cursor here to close