Ponovljeni izbori

SIP potvrdio: Izbori u Stocu najranije 12. veljače

Vijesti / Flash | 30. 01. 2017. u 20:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbori u Stocu mogli bi se održati najranije 12. veljače, potvrđeno je za Našu TV iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Zbog pravne procedure izbori u Stocu još uvijek nisu održani. Trenutačno se čeka odluka Suda BiH koji će se očitovati po pitanju žalbi koju su uložili Koalicija za bolji Stolac i Socijaldemokratski front BiH. Žalbe su uložene nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BIH u ponovljenom postupku poništilo izbore.

U SIP-u su kazali kako će uputiti glasačke listiće svima onima koji su se registrirali za glasovanje u inozemstvu.

Podsjetimo, SIP je prošlog tjedna u ponovljenom postupku, prema Rješenju Apelacijskog odjela Suda BiH, poništio izbore u Stocu. Poništeni su u izbornoj jedinici za načelnika i za općinsko vijeće na svim redovnim biračkim mjestima. Ovom odlukom poništeno je dodatno još i glasovanje putem mobilnih timova, kao i glasovanje u odsustvu i putem pošte. To zahtijeva i dodatne troškove.

S obzirom da je 2017. neizborna godina, osim novih 14.000 KM za troškove SIP-a, poznato je da će biti izdvojeno i 19.000 maraka iz proračuna državnih institucija. Općina Stolac će sama morati snositi ostale troškove izbora.

U SIP-a su za Našu TV potvrdili kako će Sud BiH vjerojatno donijeti odluku do kraja ovog ili početkom idućeg tjedna. Nakon pravomoćnosti te odluke, ponovljeni izbori u Stocu bi trebali biti održani 12. veljače ili sedam dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close