SIP BiH odredio kazne za narušavanje izbora u Stocu
Prijedlog odmah izbačen
OBJAVA: Četvrtak, 24. studenog 2016. 14:49
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Središnje izborno povjerenstvo SIP natpis
0

Za povlačenje prijedloga te odluke glasovali su članovi SIP-a: Vlado Rogić, Stjepan Mikić, Novak Božičković i Branko Petrić, a protiv su bili Ahmet Šantić, Suad Arnautović i Irena Hadžiabdić.

Nakon što je prijedlog Odluke o poništavanju rezultata izbora u listopadu Stocu odmah izbačen s dnevnog reda, na sjednici se raspravljalo o ostalim točkama a koje su u vezi sa eventualnim kaznama i pokretanju postupaka protiv članova i predsjednika biračkih odbora.

Inače, za povlačenje prijedloga te odluke glasovali su članovi SIP-a: Vlado Rogić, Stjepan Mikić, Novak Božičković i Branko Petrić, a protiv su bili Ahmet Šantić, Suad Arnautović i Irena Hadžiabdić.

Izglasano je da se predsjednici biračkih odbora kazne sa 700 KM novčane kazne, a članovi sa 350. Ukupan broj članova koji će snositi novčane kazne je 35.

Također, Semir Čokljat, Merima Đulić, Anel Hasić i Huso Tabaković kao članovi biračkih odbora na izbornim jedinicama u Stocu su kažnjeni zabranom pojavljivanja na narednim izborima, ali bez određivanja novčane kazne.

Podsjetimo, izbori u općini Stolac su prekinuti na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom, nakon što je došlo do fizičkog obračuna. Naime, u obračunu su ozlijeđeni predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Ivan Perić i jedan član Povjerenstva.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.