Kampanja

Šešelj u kampanju kreće prekidajući govor Federice Mogherini

Vijesti / Flash | 02. 03. 2017. u 12:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da će ta stranka u petak započeti predizbornu kampanju za predsjedničke izbore. "Verbalni prosvjed će biti. Nećemo je tući. Nećemo joj dozvoliti da govori. Mi smo protiv nasilja, znate", rekao je Šešelj.

Kako kaže, njegova kampanja počet će u velikoj dvorani Narodne skupštine, ometanjem obraćanja visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini, piše B92.

"Što se tiče narodnih poslanika SRS, Federica Mogherini je nepoželjna u Narodnoj skupštini mi ćemo naš prosvjed izražavati tijekom cijelog njenog obraćanja. Ako uspije nešto da kaže, svaka joj čast. Mi ćemo se truditi da ne uspije bilo šta da kaže i to je naš početak predizborne kampanje", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Kako je dodao, Mogherini je 'predstavnica EU i zaštitnik šiptarskih separatista, koja od početka vodi antisrpsku politiku', a SRS je stranka koja je protiv ulaska Srbije u EU, koja će svoje protivljenje i na taj način izraziti.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastat će se u petak u Beogradu sa Federicom Mogherini. Inače, Mogherinij je započela višednevnu turneju po zemljama Zapadnog Balkana sinoć u Podgorici.

Zbog nemogućnosti slijetanja aviona Mogherini uslijed vremenskih uvjeta, danas je odložena njena posjeta Sarajevu. Mogherini će u Beograd doći iz Skoplja, a posjetit će još Tiranu i Prištinu.

Kopirati
Drag cursor here to close