Šešelj: Pozvao bih Ruse da uspostave baze u Srbiji
Kao predsjednik
OBJAVA: Ponedjeljak, 20. ožujka 2017. 21:41
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Šešelj: Pozvao bih Ruse da uspostave baze u Srbiji
4

Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresirana za naše članstvo u Organizaciji Ugovora o kolektivnoj sigurnosti

Kandidat SRS za predsjednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da bi kao predsjednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), lider radikala je kazao da bi sa funkcije predsjednika države pokušao uvjeriti vladu da Srbija treba pristupiti Organizaciji Ugovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKS) čije su članice, pored Rusije, i Bjelorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Jermenija.

"Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresirana za naše članstvo u ODKS. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sustavima i sustavima (protuzračne obrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bi onda mogli da podignemo životni standard vojnika i časnika", kazao je Šešelj.

Ocijenio i da se za aktualni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski" kao i da Moskva ne smije kvariti odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobjedu na predstojećim predsjedničkim izborima, prenosi Beta.

Govoreći o protukandidatima na izborima 2. travnja, Šešelj je ocijenio da su mu Vuk Jeremić i Saša Janković "najveći rivali u prvom krugu".

"Zato ih i pokušavam pobijediti iznoseći kompromitujuće materijale o njima. Jankovića kompromitira ubojstvo koje se dogodilo u njegovom stanu i to njegovim pištoljem, mada ne mogu kažem da je bilo namjerno. Jeremić i Boris Tadić su u najmanju ruku zataškavali ubojstvo dvojice gardista 2004. godine", kazao je Šešelj.

On je dodao i da cijeni predsjedničke kandidate Milana Stamatovića, Aleksandra Popovića i Milana Parovića, navodeći da nema saznanja da su se ikada kompromitirali.

Komentari (4)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Antonio Perkovic
1. Antonio Perkovic
prije 187 dan.
Ja mislio da ova raga umire od raka , a on hoće za pridsednika
+18
-5
0
US
Safari
taj sam tko sam
prije 187 dan.
Meni nije jasno kao je on na slobodi uopce,a to kandidat za predsjednika je cirkus koji ce srbija masno platiti,cak ako i ne pobjedii
+20
-6
0
SI
Chrome
Mali Mrav
prije 187 dan.
puste ih iz haga da pripreme tlo za nove sukobe
+19
-6
1
BA
Chrome
Dango Rapapajic
prije 186 dan.
Ima snimak na tv kada govoris borimo se protiv Hrvata koji nose oruzje znamo znamo Seselju da sebe ogradis od Civila
+1
-1
9
BA
Chrome