Kao predsjednik

Šešelj: Pozvao bih Ruse da uspostave baze u Srbiji

Vijesti / Flash | 20. 03. 2017. u 20:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat SRS za predsjednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da bi kao predsjednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), lider radikala je kazao da bi sa funkcije predsjednika države pokušao uvjeriti vladu da Srbija treba pristupiti Organizaciji Ugovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKS) čije su članice, pored Rusije, i Bjelorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Jermenija.

"Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresirana za naše članstvo u ODKS. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sustavima i sustavima (protuzračne obrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bi onda mogli da podignemo životni standard vojnika i časnika", kazao je Šešelj.

Ocijenio i da se za aktualni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski" kao i da Moskva ne smije kvariti odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobjedu na predstojećim predsjedničkim izborima, prenosi Beta.

Govoreći o protukandidatima na izborima 2. travnja, Šešelj je ocijenio da su mu Vuk Jeremić i Saša Janković "najveći rivali u prvom krugu".

"Zato ih i pokušavam pobijediti iznoseći kompromitujuće materijale o njima. Jankovića kompromitira ubojstvo koje se dogodilo u njegovom stanu i to njegovim pištoljem, mada ne mogu kažem da je bilo namjerno. Jeremić i Boris Tadić su u najmanju ruku zataškavali ubojstvo dvojice gardista 2004. godine", kazao je Šešelj.

On je dodao i da cijeni predsjedničke kandidate Milana Stamatovića, Aleksandra Popovića i Milana Parovića, navodeći da nema saznanja da su se ikada kompromitirali.

Kopirati
Drag cursor here to close